Agah Aydın, “Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?” sorusunu soran Pınar Sabancı’ya, “İyi yaşamanın pek çok yolu var. Pek çok arkadaşımız çok zorlu çözümlemeler ve matematiksel formüller çıkararak çözümler buluyorlar buna. Ne işe yarıyor bilmiyorum ama benim durduğum yerde bir insanın hayatı, kişiliği, zevki ve kapıyı kime açtığı ile ilgilidir. Kime açmışsanız o açtığımız kişiyle belirlenir hayatın neliği ve sizin ne olduğunuz. Hemingway şöyle diyor "Eğer bütün kusurlarınızı bildiği halde hala size muhteşem biri gibi bakan, öyle davranan biri varsa bu yeter” diyor. Sadece bir kişi… ancak öyle tutunabilirsin. Freud ise "Anksiyeteyi anlamak istiyorsanız, bunaltıyı, bunalımı anlamak istiyorsanız, sevdiğiniz, arzuladığınız birine duyduğunuz özlemi düşünün" diyor. Neden diyor biliyor musunuz çünkü o da zülüm gibidir. İstiyor mu istemiyor mu, gidecek mi gitmeyecek mi, aldattı mı aldatmadı mı...bu pek konforlu değildir. Hepimizin gözü şu ya da bu biçimde bu dünyadan açık gidecek. Ama yine de bu dünyadaki son insanı, son mekanı görmeden ölmek de hoş bir şey değil. Yani bu ayartıcı bir şey, iyi bir şey, hayat insanı yaşamak için hep baştan çıkarıyor ve erken ölmeye bence gerek yok.” yanıtını verdi.

YEŞİLAY, TEKNOFEST ADANA'DA YEŞİLAY, TEKNOFEST ADANA'DA

Sahne heyecanını paylaşan sanatçıların hem birbirlerine merak ettiklerini sordukları hem de sahnenin kendileri için anlamını paylaştıkları Zorlu PSM’nin YouTube serisi “Sahne Tozu Yutanlar”da bu hafta; “(Karşınızda): Yalnız Kadın” oyununun başarılı oyuncusu Şenay Gürler ile oyunun rejisörü ve son günlerde Zorlu PSM touché by N Kolay’da “Date with Tuğrul Tülek” performansıyla adından söz ettiren oyuncu, yönetmen ve müzisyen Tuğrul Tülek’in keyifli sohbetleri yer alıyor.

Sahne Tozu Yutanlar bu hafta Şenay Gürler ve Tuğrul Tülek’i ağırlıyor!

Şenay Gürler “Oyunlar zaman geçtikçe daha iyi oturur ve oyuncu da oynadıkça her oyuna yeni şeyler katar diye düşünüyorum senin için nasıl ilerliyor bu durum?” sorusunu soran Tuğrul Tülek’e, “Kesinlikle öyle, bazen ezber yapıyorum mesela farklı şeyler aradığımı fark ediyorum hatta farklı vurgular bile arıyorum çoğu zaman. İşte kaçıncı oyunumuz oldu bu oyunla 14-15 oyun filan oynadık ve diğer oyunlarda da aynı şey oluyor, bir süre sonra ara verip dışardan bir bakıyorsun ve role dair yeni farkındalıklar ediniyorsun. Çünkü bence bu bitmeyen bir süreç. Bir oyunu çıkartmışsın, sahnede oynuyorsun ama her an onu geliştirmen gerektiğini düşünüyorum. Üstelik bu oyundaki gibi tek kişi olmak, onu götürmek bambaşka bir boyut. Bir kere seyircinin ilgisini ilk önce toplaman gerekiyor sonra da kendi üzerinde tutup hikâyeyi devamlı takip etmelerini sağlaman gerekiyor. O da ekstra bir efor ama interaktif olması çok hoşuma gidiyor. Seyirci ile sohbet etme kısmı beni çok heyecanlandıran bir şey, bunu da ilk kez yapıyorum. O yüzden çok heyecan verici” yanıtını verdi.

Her hafta birbirinden keyifli programların değerli konukları ağırladığı Zorlu PSM YouTube kanalındaki içeriklerin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

Zorlu Performans Sanatları Merkezi 

Zorlu Performans Sanatları Merkezi (Zorlu PSM), 11 yıldır ilham verici sanat deneyimlerini sanatseverelerle paylaşıyor. İzleyicilerine 11.sezonunda da "Dünyan Değişsin" mottosuyla seslenen ve kültür-sanat ve eğlence hayatının buluşma noktası olan Zorlu PSM, yeni sezonunda da sürprizler sunmaya devam ediyor. 

Bugüne kadar 6 milyondan fazla sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM, Türkiye’deki kültür sanat faaliyetlerine yön veriyor. Dünyaca ünlü müzikallerden, dünya çapındaki müzisyenlere, büyük prodüksiyonlu tiyatrolardan, kendi yapımlarına kadar uzanan nitelikli performansları sanatseverlerle buluşturan Zorlu PSM, dünya standartlarındaki çok amaçlı sanat merkezi tasarımıyla global bir sahne olma vizyonunu üzerinde taşıyor. 

Yenilikçi, dinamik, güncel, güvenilir, eğlenceli, çok sesli, kapsayıcı, iddialı, sıra dışı yapısıyla performans sanatları merkezi olmanın ötesine geçerek kültür sanat sektörünün gelişimine katkı sağlayan Zorlu PSM, çatısı altındaki 7 farklı mekanda benzersiz bir kültür-sanat deneyimi sunmaya devam ediyor.

 

Editör: Erkan Şimşek