Adil ve sürdürülebilir bir ekonomi mümkün! Peki nasıl?
Christian Felber, "Economy of the Common Good" kurucusu ve sürdürülebilir ekonomik modellerin geliştirilmesine öncülük eden bir isim olarak ön plana çıkıyor. Christian, konferansta katılımcılarla kamu yararı ekonomisi hakkında değerli bilgiler paylaşacak ve alternatif ekonomik sistemlerin mümkün olduğunu vurgulayacak.
Leida Rijnhout, World Fair Trade Organization’un CEO’su olarak küresel adalet ve ticaret konularındaki etkili bir isim olarak konferansa katılacak. Leida Rijnhout’un katkıları, adil ekonominin ve sürdürülebilirliğin önemini vurgulayacak. Küresel düzeyde ekonominin nasıl daha adil ve etik hale getirilebileceği hakkında konuşacak.
Erinch Sahan ise Doughnut Ekonomisi Eylem Laboratuvarı'nda işletme ve girişimcilik alanında sürdürülebilir ekonomiye dair yenilikçi yaklaşımlar sunacak. Erinch’in konuşması, katılımcılara Doughnut Ekonomisi modelinin önemini ve sürdürülebilirlik için nasıl bir çerçeve sunduğunu anlatacak, ekonomik dönüşüm için somut adımların neler olabileceğine dair ipuçları verecek.
Alanında uzman diğer konuşmacılar arasında Amanda Kiessel, Melanie Rieback, Georgia Bekridaki, Aylin Seçkin, Makoto Nishibe, Vincent Liegey, Uygar Özesmi, Erinç Yeldan da yer alıyor. Konuşmacılar çeşitli alanlardaki uzmanlıklarıyla konferansa önemli katkılar sağlayacak.
IPEC2024, sürdürülebilirlik ve adil ekonomi başta olmak üzere, farklı ekonomik sistemlerin ele alınıp tartışılacağı bir konferans olacak. Türetim Ekonomisi Konferansı'na katılmak, uluslararası konuşmacıların değerli paylaşımlarını dinlemek ve ekonomik dönüşümü zamanında anlamak için 2024.turetim.org adresinde ücretsiz kayıt yapılabiliyor.
*Türetim Ekonomisi nedir?
Doğaya ve topluma minimum negatif veya olabildiğince pozitif etki eden, onarıcı, makro ölçekli döngüsel bir ekonomidir.