Milli teknolojinin geliştirilmesinde kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da yüzbinlerce ziyaretçiyle buluştu. Gökyüzünde görsel bir şölene imza atan hava gösterileri, simülasyon deneyim alanları, sergiler, gösteriler, konserler ve bilim atölyeleri ile teknoloji dolu bir dünyaya festival ev sahipliği yaptı.  

Son yıllarda dünya kamuoyunda da övgüyle bahsedilen Türkiye’nin milli askeri hava araçları KAAN, KIZILELMA, AKINCI, TB2, TB3, HÜRJET, HÜRKUŞ ve GÖKBEY için özel proje kapsamında yüzde 100 yerli Ar-Ge, teknoloji ve işgücü ile Petlas tarafından Türkiye’de üretilen lastikleri TEKNOFEST’te büyük beğeni topladı.

Türkiye’nin gözdesi havacılık araçlarının lastikleri sergilendi

1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrası ülkemize uygulanan ambargolar sonucu uçaklarımız lastik olmadığı için uçamaz hale gelince “devlet tarafından” ülke güvenliği açısından stratejik üretim için kurulan PETLAS, 50 yılın sonra Türkiye’nin tamamen yerli imkanlarla ürettiği milli savaş uçağı KAAN, KIZILELMA, AKINCI gibi TİHA'lar, TB2, Anka gibi SİHA'lar, milli savaş helikopterlerimiz Gökbey ve ATAK2 gibi tüm yerli hava araçlarının lastiklerini üretiyor. 

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin önde gelen lastik üreticilerinden Petlas, bu etkinlikte Türkiye’ye değer katan ürünlerini TEKNOFEST katılımcıları ile buluşturdu. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşecek etkinlikte Petlas, etkinliğin bronz sponsoru olarak havacılık dahil birçok farklı sektör için ürettiği ürünlerini her yaştan ziyaretçinin ilgisine sundu.

ROLLS-ROYCE 2024 YILINDA ÖZEL ÜRETİMDE REKOR KIRDI ROLLS-ROYCE 2024 YILINDA ÖZEL ÜRETİMDE REKOR KIRDI

“Milli savunma sanayimizi sürekli geliştirmek zorundayız”

Türkiye’nin savunma sanayisinin millileştirilmesine yönelik üstlendikleri sorumluluğa değinen Petlas Kamu İhale Satış Müdürü Ümit Berber, “Dünyamızın ve bölgemizin son dönemde yaşadıklarına bakınca savunma sanayimizin milli olmasının önemi çok daha fazla belirginleşiyor. Milli Teknoloji Hamlesi için yola çıkmış, öncelikle Türk gençliğinde, toplumun diğer tüm fertlerinde ortak ideal ve heyecan ile bu ülkenin gücüne ve geleceğine olan inancın, artık büyük bir seferberlik ruhuna taşınmış olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda teknolojik ürünlerin ve gelişim süreçlerinin toplumla paylaşılması, toplumun bu sürecin öznesi haline getirilmesi ve bu farkındalığın yaratılması, yaygınlaştırılması için bizler de PETLAS olarak geçmişte olduğu gibi bugün de milli teknolojilerin geliştirilmesinde doğru yerde durmaya devam ediyoruz” dedi.  

Editör: Erkan Şimşek