YAŞAM

HUKUKÇU BİR KADININ ÇARPIK YALANLARLA DOLU HİKAYESİ

Ona inanan ve güvenen müvekkilerini sanki “varmış, olmuş” gibi kandıran, avukat Azra’ nın yalanlarını ve vahim sonunu gözler önüne seriyor.

Değersiz ve önemsiz hissedilen bir çocukluk… Hayal dünyası geniş gençlik zamanları…. İlişkilerinde kadın olmayı rol edinmiş tatmin edilemeyen cinsellik… Kolay yolla insanları manipüle eden, karşı tarafın zaaflarından yararlanarak kandıran, lükse ve gösterişe düşkün bir kadın avukat..   Kumar bağımlısı…  Kendi iç sesiyle dialog halinde…. Kendisinden başkası inanmıyor çünkü kendine… 

Adı Azra… Başarılı olmayı hedef seçmek yerine kendi yarattığı yalanlarla, Türk Hukuk sisteminin açıklarını çözümleyerek insanları kandıran, olduğundan başkası gibi davranan müptezel bir kadın avukat…  Yeri geldiğinde dişiliğini bile ön plana çıkartacak kadar hafif meşrep…

Mitomani hastası tarafından kandırılan insanların bir kitaba konu olacak kadar gerçek hikayesi.. Kitabı okurken siz bile inanacaksınız Azra’ ya…

Esrarengiz”  kitabında olduğu gibi her kitabının kendine has şarkısını yapan yazar Banu Yüksel, hikayelerini ifade ederken notaları da kullanmak istemiş. İkinci adam yayınevinden çıkan Banu Yüksel’in “ Esrarengiz “ kitabı  ve kitapla eş zamanlı çıkan kitabın konusunu yansıtan “Mitoman” parçası   hem raflarda  hem de digital platformlarda yer alacak.  Azra’ ya ve mitomani hastalığına adanan, söz ve müziği Banu Yüksel tarafından yapılan parçanın aranjesi  Mert Alp’ e ait.  Şarkı  Banu Yüksel’ in kendi sesi ile seslendirilmiş…  Yazar Yüksel, gerçek hayatta bu Mitoman karaktere maruz kalmış olduğundan, şarkıyı ironi içeren bir gönderme olarak kullanmış ve şarkının eğlenceli ritmi ve en sonunda yazarın ve ailesinin gerçek kahkahaları ile biten finali, etkiye tepki modeli olarak kurgulanmış.

Yazar Banu Yüksel kitabı “Esrarengiz” ve eş zamanlı çıkan parçası “Mitoman” için

“2021-2022 yılları arasında yaşanan ve ne yazık ki öncelikle eşim ve benim devamında da diğer aile fertlerimin maruz kaldığı gerçek bir olay. İnsanların öncelikle bilmediği konuların cahili olması ve ayrıca karşısındaki hukuk insanını önce dost sonra da tuttuğunu koparan bir profesyonel sanması ve en sonunda yarattığı vahim son. Elbette kitabın tamamı bizlerin başına gelen olayı anlatmıyor. Hikayenin içine Türkiye’nin gündemini oluşturan pek çok önemli konuyu da kurguladım ki bu olaylar unutulmasın ve alınması gereken önlemler konusunda hep birlikte konuların takipçisi olabilelim” diyerek çevremizde söyledikleri yalana inanan çok insan olduğunu ve bu kişilik bozukluklarını anlamanın zor olduğunu ifade ediyor. Yüksel, her hikayenin bir şarkısı olması gerektiğini düşünerek ironik sözlerle “Mitoman” parçasını yaptığını özellikle vurguluyor.